Договорени нови инфраструктурни проекти

Градоначалникот на Општина Битола м-р Наташа Петровска, во текот на вчерашниот ден оствари работна средба со Директорот на Агенцијата за државни патишта на Република Македонија, г-дин Зоран Китанов.

 На средбата договорено е да се вклучат во годишната програма на Агенцијата и да се реализираат, следните инфраструктурни проекти:

 

–          Санација и реконструкција на патниот правец Битола до граница со Република Грција,

–          Санација и реконструкција на патниот правец Битола Новаци и

–          Санација на влезот од страната на Прилеп.