Методија Илиевски:Пругата кон Грција конечно ќе биде изградена, ќе има патнички и товарен сообраќај

“Ветеноанеисполнето” стана синоним за долгогодишнотовладеење на Дпмне. Се што ветија не исполнија, а тоа што го реализираа заврши со многубројни финансиски малверзации.

Во сите изборни циклуси,почнувајќи од 2009-та година, главно ветување на ДПМНЕ и Талески беше реконструкција и изградба на пругата од Битола до Кременица, односно до македонско-грчката граница.
Во изминатиот период успеаа да изградат само 1 километар од вкупно 17, а околу 70 фирми изведувачи кои работеле на пругата останале без ветените пари. Се работи за долг од околу 1 милион евра.
Имајќи во предвидтоашто во текот на 2014та година се обезбедени 20 милиониеврапреку ИПА фондовите и тоа што досега никој досега не сносил одговорност, гипрашувамеДпмне -каде се парите од овај проект?

Ова е начинот на кој 12 години тие функционираат, секогаш ставајќи ги сопствените интереси пред интересите на битолчани.
Да, конечно некојќесноси одговорност!
Битола не смеевеќе да биде заборавена!

Ниеветуваме дека во нашиот мандат пругатаконечно ќе биде изградена, со штоќе сеовозможи повторно воведување на патничкиот и товарниотсообраќај кон Грција.
Битолчани го заслужуваат тоа!Во недела заокружете го бројот 19 за живот во Битола за сите.