Категорија: Македонија

АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ВО ОПШТИНА БИТОЛА

Прочитај повеќе

УСПЕШНО ОРГАНИЗИРАН ПРВИОТ ОТВОРЕН ДЕН НА АРМ ВО ДЕМИР ХИСАР

Борбени транспортери, лесно пешадиско и снајперско оружје, минофрлачи, комуникациска опрема и други технички средства и опрема, денеска беа изложени на плочникот на градскиот плоштад во Демир Хисар. Прв посетител беше градоначалникот Љупчо Блажевски кој не го криеше големото задоволство од воспоставувањето на овој вид на соработка со Армијата и не ги штедеше пофалните зборови за одличната организација. Прочитај повеќе

ПРАЗНИЧЕН ПРИЕМ ЗА БОРЦИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ПО ПОВОД 11 – ТИ ОКТОМВРИ

Градоначалникот на Општина Демир Хисар Љупчо Блажевски денеска беше домаќин на побројна делегација на  претставници на Општинскот здружение на борците и општинските училишта. Прочитај повеќе

Аудиција за статисти за филмот „Ослободување на Скопје“

За потребите на снимањето на филмот „Ослободување на Скопје“ во режија на Раде Шербеџија, кој ќе започне со снимање на 31 октомври на повеќе локации низ Македонија, ќе се одржат отворени аудиции за статисти од сите возрасти. Прочитај повеќе

Во организација на македонското патриотско здружение Тодор Александров Панихида за Владо Черноземски

CERNOZEMSKI

На 9 октомври 1934 година во Марсеј Фрнација понесен од македонскиот фанатизам и лојалноста кон ВМРО и македонското ослободително дело,македнксиот патриот Владо Черноземски го ликвидирал озлогласениот србски тиранин кралот Алекандар Караѓоргевиќ.Херојското дело на  Черноземски се споредува со саможртва за слободата на македонскиот народ и е извршено под паролта на ВМРО, Незавсина Македонија. Прочитај повеќе

Започна акција за поставување столчиња на трибините на стадионот на ФК Новаци

Општина Новаци започна акција за поставување столчиња на трибините на стадионот на ФК Новаци во Новаци.Станува збор за 300 столчиња кои се обезбедени од Агенција за млади и спорт на РМ. Прочитај повеќе