Категорија: Македонија

ЛДП за воздухот во Битола

ldp

Состојбата со квалитетот на амбиентниот воздух во Битола е катастрофална. Битолчани  дишат загаден, нечист и смртоносен воздух, а  Битола е  еден од најзагадените градови во Македонија, со огромни дневни пречекорувања на дозволените концентрации на опасни материи во воздухот. Прочитај повеќе

Денови на македонското пчеларство

med 1

Денеска на Плоштадот Магнолија започна одбележувањето на 17 по ред денови на македонското пчеларство „Битола 2014“. Годинава на оваа традиционална манифестација ќе се претстават 20 учесници.  Прочитај повеќе

БИЗНИС ДЕН ЗА ПРОМОЦИЈА НА МАКЕДОНСКОТО И СЛОВЕНЕЧКОТО СТОПАНСТВО

Во рамките на бизнис деновите низ Македонија, денес во Битола словенечко македонскиот бизнис клуб и општина Битола организираа ден за промоција на словенечкото и македонското стопанство. На настанот беа претставени услугите и производите на компаниите од двете држави. Прочитај повеќе

АУДИО:Цермат го купи ФК ПЕЛИСТЕР

Прочитај повеќе

Трет координативен македонско-грчки сопственик во Новаци

Општина Новаци беше домаќин на гостите од грчката партнер општина Алмопиа во рамките на третиот координативен состанок во имплементацијата на ИПА проектот за заштита на културното-историско наследство на пограничниот регион „Жива историја, жива природа” .Проектот треба да заврши до крајот на месец декември оваа година а за грчките партнери до април идната година. Прочитај повеќе

ВМРО-ДПМНЕ со реакција на прес конференцијата на ОО на СДСМ во Битола

vmro dpmne 8 logo

Лицемерно е што СДСМ, чие владеење беше синоним за работа на црно, сива економија, нефункционирање на законите и институциите, елитизам и нетранспарентност, сега покажува наводна „грижа“ за малостопанствениците и повторно со лаги и невистини измислува непостоечки „афери“. Прочитај повеќе