Категорија: Македонија

Трет координативен македонско-грчки сопственик во Новаци

Општина Новаци беше домаќин на гостите од грчката партнер општина Алмопиа во рамките на третиот координативен состанок во имплементацијата на ИПА проектот за заштита на културното-историско наследство на пограничниот регион „Жива историја, жива природа” .Проектот треба да заврши до крајот на месец декември оваа година а за грчките партнери до април идната година. Прочитај повеќе

ВМРО-ДПМНЕ со реакција на прес конференцијата на ОО на СДСМ во Битола

vmro dpmne 8 logo

Лицемерно е што СДСМ, чие владеење беше синоним за работа на црно, сива економија, нефункционирање на законите и институциите, елитизам и нетранспарентност, сега покажува наводна „грижа“ за малостопанствениците и повторно со лаги и невистини измислува непостоечки „афери“. Прочитај повеќе

СДСМ: Кој е организаторот на импровизираниот пазар во Нова Битола?

vasko

Во Битола повторно никна импровизиран пазар. Се продаваат облека, чевли, производи за широка потрошувачка. Локацијата на овој импровизаран пазар е во Нова Битола. Но ова не е прв пат. Се почесто се поставуваат тезги на одредени временски периоди од по неколку месеци. Прочитај повеќе

На денешен ден пред 19 години извршен атентат врз Киро Глигоров

ATENTAT

На 3 октомври 1995 година врз претседателот на Република Македонија бeше извршен неуспешен обид за атентат. Глигоров го преживеал атентатот со тешки повреди во пределот на главата. Прочитај повеќе

ОТВОРЕН НОВ ДОМ ЗА СМЕСТУВАЊЕ НА СТАРИ ЛИЦА

sv. spas 1

Во населеното место Кравари, во општина Битола, денес беше отворен новиот старски дом „Свети Спас“. На отворањето на домот за стари лица присуствуваа Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, градоначалникот на општина Битола д-р Владимир Талески и инвеститорот Димче Тристовски. На денешната свеченост министерот Спасов потсети дека денешниот новоотворен дом е еден од 16 те сместувачки капацитети, од кои 13 се отворени само во 2013/14. Прочитај повеќе