Категорија: Спорт

Општина Битола и ФФМ ќе го реконструираат стадионот „Под Тумбе Кафе“

Прочитај повеќе

Прва Меморијална трка посветена за Тони Гулевски – Бабушот

Во  недела на 12.10.2014 11 часот во Братиндол  ќе се одржи првиот Меморијален мотокрос посветен на битолчанецот Тони Гулевски-Бабушот .  Прочитај повеќе

„ЦЕРМАТ“ ДОМИНАНТЕН СОПСТВЕНИК НА ФК ПЕЛИСТЕР

Реномираната битолска компанија Цермат, официјално е новиот доминантен сопственик на ФК Пелистер. Одлуката доаѓа после повеќемесечните обиди да се избере најповолен понудувач кој ќе овозможи нова сила за Пелистер. Прочитај повеќе