Категорија: Црна Хроника

По 20 години затвор за сопружниците за убиството на Мевљана

Прочитај повеќе

Од Билтенот на СВР Битола

Прочитај повеќе

Од Билтенот на СВР Битола

Прочитај повеќе

СВР-Битола приведе девет лица кои се барале со потерница

Прочитај повеќе

СВР Битола поднесе кривична пријава против П.Г.(67),поранешен директор на Завод за рехабилитација на деца со оштетен слух “Кочо Рацин“ и М.Б.(56) вработен како благајник-архиварба и овластување“.

 policija 1

Првопријавениот ја злоупотребил својата службена положба и овластување на начин што во периодот од месец март 2009 до месец Јули 2011 година во повеќе наврати  ненаменски потрошил средства  за патни и дневни трошоци во земјата и странство од буџетската сметка на Заводот, додека пак второпријавениот  во својство на службено лице-благајник-архивар во заводот, му вршел исплата на првопријавениот по приложените налози.
Прочитај повеќе