Категорија: Македонија

ЧЕСТИТКИ ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЗА НОВИОТ УСПЕХ НА АКАДЕМИЈАТА „ЗА НЕД ДО“

Прочитај повеќе

Општина Новаци со регионот Долна Нормандија ќе го развиваат меморијалниот туризам

Прочитај повеќе

ХУМАНИТАРЕН НАТПРЕВАР И МУЗИЧКИ НАСТАП

1 Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА

cveke 11

Со положување на свежо цвеќе пред споменикот на Даме Груев во Битола беше одбележан Денот на македонската револуционерна борба. На сите граѓани на Република Макдонија празникот им го честита и градоначалникот на општина Битола, д-р Владимир Талески:

 

Прочитај повеќе

АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ВО ОПШТИНА БИТОЛА

Прочитај повеќе

УСПЕШНО ОРГАНИЗИРАН ПРВИОТ ОТВОРЕН ДЕН НА АРМ ВО ДЕМИР ХИСАР

Борбени транспортери, лесно пешадиско и снајперско оружје, минофрлачи, комуникациска опрема и други технички средства и опрема, денеска беа изложени на плочникот на градскиот плоштад во Демир Хисар. Прв посетител беше градоначалникот Љупчо Блажевски кој не го криеше големото задоволство од воспоставувањето на овој вид на соработка со Армијата и не ги штедеше пофалните зборови за одличната организација. Прочитај повеќе